RUSAL ma Nornickel e mafai ona faʻatasi i le lotolotoi o faʻasalaga

5ae2f64cfc7e93e16c8b456f

O faʻasalaga i Sisifo mo le osofaʻiga a le militeri a Rusia i Iukureini e mafai ona faʻamalosia ai ni oligarchs Rusia e lua, o Vladimir Potanin ma Oleg Deripaska, e faʻamutaina le feteenaiga sili ona umi i le talafaasolopito o kamupani Rusia ae faʻapipiʻi a latou lava metala tetele - nickel ma palladium major Norilsk Nickel ma alumini United Company Rusal.

E pei ona ufiufi auiliili e bne IntelliNews, o nisi o metala Rusia o loʻo faʻapipiʻi loloto i maketi o le lalolagi ma e faigata ona faʻatagaina.Talu ai nei lava na tuusaunoa ai e le Iunaite Setete ia metala faʻapitoa e pei o le palladium, rhodium, nickel, titanium, faʻapea foʻi ma le alumini mama, mai le siʻitia o tau mai fafo.

O se mea leaga i le 2018 o lona uiga o Potanin ma Deripaska na mafai ona aloese mai faʻasalaga seia oʻo mai talu ai nei.O Deripaska ma ana kamupani na filifilia mo faasalaga i lena taimi, ae ina ua maeʻa le tau o le alumini na siitia i le 40% i le aso i luga o le London Metal Exchange (LME) ina ua maeʻa le talafou, o le US Office of Foreign Assets Control (OFAC) na tuai ona tuʻuina atu faʻasalaga ma na iu lava ina solomuli atoa, ma na o le pau lea o faasalaga i Deripaska na soloia talu mai le amataga o le pulega i le 2014.

E oo lava i le taufaamatau o faasalaga faasaga ia Potanin ua uma ona mafua ai le vevesi i le tau o le nickel, lea na faaluaina le tau ia Aperila ina ua amata ona tuuina atu faasalaga, malepe uma faamaumauga, ma faamalosia le LME e taofia le fefaatauaiga.

O le fefe i le faʻalavelaveina o se maketi o loʻo tuʻuina atu se vaega autu mo le eletise o taavale afi, Potanin e mafai ona aloese mai faʻasalaga, e ui lava o ia o le tagata sili ona mauoa i Rusia ma o se tasi o le uluai 1990s fitu oligarch ona o lona Norilsk Nickel o le faʻatau tele o nickel ma palladium. mo pisinisi tau taavale i le lalolagi atoa.Ae ui i lea, ia Iuni na tatagi e Peretania le logo lapataiga muamua e ala i le faʻatagaina o le oligarch.

O le taimi lava e utia ai, faalua ona matamuli, o Rusal e le o se taulaiga tuusaʻo o le vaʻa o faasalaga i Moscow i le osofaʻiga a Rusia i Ukraine i lenei taimi, ae o Oleg Deripaska ua faʻatagaina e Peretania ma le EU.

bne IntelliNews ua uma ona fautua mai e tatau ia Norilsk Nickel ona amata ona feagai ma faʻafitauli tau tupe, e tatau ona faʻaeteete ia aua neʻi faʻatupuina lana feteʻenaʻiga faʻatasi ma Deripaska, o se tasi o tagata e umia sea pito i leva i le talafaasolopito o kamupani Rusia.O loʻo finau pea Potanin mo le tipiina o tufatufaga e faʻaalu ai le tinoitupe i atinaʻe ona o le mataʻutia o le polokalame capex, aemaise lava i le palladium metals field, ae o Rusal, lea e faʻalagolago i tufatufaga a Norilsk Nickel mo ana tinoitupe, e matua teteʻe i le manatu.

I le 2021 Potanin ma Rusal toe faʻafouina le felafolafoaiga i luga o tufatufaga tufatufaga o Norilsk Nickel, lea e faalagolago ai Rusal mo se vaega tele o ana tinoitupe.O Norilsk Nickel na muai tu'u i lalo le tufatufaga ae na fa'ailoa mai le $2bn le toe fa'atau.

Nai lo le faʻaumiina o le maliega a tagata e umia sea e muta i le faaiuga o le 2022, e mafai e kamupani e lua ona maua se auala e tuʻufaʻatasia ai, o le fautuaga lea a Potanin.I lalo o le maliliega, e tatau ona totogi e Norilsk Nickel le itiiti ifo i le 60% o le EBITDA i tufatufaga na tuʻuina atu i le net-debt-to-EBITDA leverage o le 1.8x (le totogi maualalo o le $1bn).

"E ui lava e leai ni faaiuga mulimuli na faia ma e tele tulaga eseese mo le fefaʻatauaiga, matou te talitonu o le tuʻuina atu o tupe i nai tausaga talu ai, o le maeʻa o le maliega a le au fai sea i le 2022 ma le faʻateleina o faʻasalaga i Rusia na faʻatulagaina ai le tulaga mo le tuʻufaʻatasia, ” o le tala lea a le Renaissance Capital ia Iuni 5.

Potanin o le Pule Sili o Norilsk Nickel ma o lona Interros o loʻo umia le 35.95% sea i le kamupani, ae o Deripaska's Rusal e 26.25% i le kamupani.O le isi tagata e umia sea o Crispian o le oligarch Roman Abramovich ma Alexander Abramov (e tusa ma le 4% o sea), faatasi ai ma le 33% free float.O tagata e umia sea autu o le UC Rusal o En + o Deripaska (56.88%) ma SUAL Paaga o Victor Vekselberg ma Leonard Blavatnik.

I le faaopoopo atu i le nickel ma le palladium, o Norilsk Nickel foi e mina le kopa, platinum, cobalt, rhodium, auro, siliva, iridium, seleni, ruthenium ma tellurium.UC Rusal eliina le bauxite ma maua ai le alumina ma le alumini.O tupe maua a Nornickel i le tausaga talu ai e $17.9bn ma Rusal $12bn.O le mea lea e mafai ai e kamupani e lua ona maua le toeitiiti $ 30bn, faʻatatau a le RBC.

Ole a tutusa lea ma kamupani tetele ole la'uina metala ole lalolagi e pei ole Australo-British Rio Tinto (aluminium, mines copper, uamea, titanium ma taimane, 2021 tupe maua e $63.5bn), Ausetalia BHP (nickel, copper, iron ore, coal, $61. bn) Vale o Pasila (nickel, iron ore, copper and manganese, $54.4bn) ma Anglo American (nickel, manganese, coking coal, platinum metals, iron ore, copper, aluminum and fertilisers, $41.5bn).

"O le kamupani tuʻufaʻatasia o le a sili atu ona paleni ato o metala, i tulaga o taimi pupuu ma taimi umi i le manaʻoga: 75% o metala e ala i tupe maua e tusa ai ma a tatou faʻatusatusaga (e aofia ai le alumini, kopa, nickel ma cobalt) o le a faasino i o le fa'aleaogaina o le lalolagi, a'o isi, e aofia ai le palladium, o le a fa'atatau i le fa'aitiitia o le fa'alumaina o tekinolosi o lo'o i ai nei, "o le au su'esu'e i le RenCap estimate.

O le Bell ma le RBC business portal e faamanatu mai ai o tala muamua o le tuufaatasia i le va o Rusal ma Norilsk Nickel na toe foi mai i le 2008, ina ua vaeluaina e Potanin ma se isi oligarch Mikhail Prokhorov aseta tau alamanuia mamafa.

O le Deripaska's UC Rusal na fa'atauina le 25% o Norilsk Nickel mai Potanin, ae nai lo le galulue fa'atasi, na tula'i mai se tasi o fete'ena'iga sili ona umi i le talafaasolopito o Rusia.

O le agai i luma i le maeʻa ai o osofaʻiga 2022 ma Potanin ma Deripaska ua sauni e toe asia le manatu, ma Potanin finau i le RBC e faapea o le fesoʻotaʻiga autu e mafai ona faʻapipiʻiina le faʻaauau ma le lanu meamata o Rusal ma Norilsk Nickel, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina faʻatasi o le. lagolago a le setete.

Ae ui i lea, na ia toe taʻua e faapea "E le o vaʻaia e Nornickel soʻo se gaosiga faʻatasi ma UC Rusal" ma o le mea moni o le a tausia e kamupani ni paipa tuʻufaʻatasi se lua, ae ui i lea e ono avea ma "siamupini a le atunuu" i totonu o uʻamea ma le eliina.

I le faʻamatalaga e uiga i faʻasalaga lata mai e faasaga ia te ia e le UK, na finau ai Potanin i le RBC o faʻasalaga "e popole ai aʻu lava ia, ma e tusa ai ma le auiliiliga o loʻo ia i matou i Norilsk Nickel e oʻo mai i le taimi nei, latou te le afaina ai le kamupani".

Atonu o loʻo ia vaʻavaʻai pea i le aafiaga a Deripaska i le aveesea o faasalaga mai Rusal."I la matou vaaiga, o le aafiaga o le le aofia ai o le SDN mai le lisi o faʻasalaga ma le faʻatulagaina o pisinisi a Rusal / EN + e mafai ona faia se sao taua i se fefaʻatauaʻiga faʻapitoa," na tusia e le au suʻesuʻe a RenCap.


Taimi meli: Iul-05-2022